Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu blogin kautta.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu blogin kautta.
Kirjoitin pari vuotta sitten postauksen tummien silmänalusten peittämisestä poskipunalla, ymmärrettyäni syy-yhteyden siihen, mikseivät keltaiset ja oranssit peiteaineet toimineet omilla silmänalusillani. Sain tuon postauksen jälkeen ilahtuneita viestejä siitä, miten kikka oli toiminut monella muullakin, jotka olivat minunlaillani turhautuneet valmiisiin peiteainesävyihin. Jos turhautuminen kuulostaa tutulta tai olet epävarma siitä, mikä sävy olisi sinulle oikea valinta color correcting perusteiden mukaan, voit tarkistaa asian tuosta kyseisestä postauksesta ja sen värikartoista täältä.
Mattainen poskipuna oli loistava vaihtoehto mineraalimeikkien käyttäjälle, sillä jauheet sekoittuvat niin vaivatta keskenään. Jossain vaiheessa sain kuitenkin viestin, jossa kysyttiin vaihtoehtoa meikkivoidetta käyttävälle, jauhetta kun on luonnollisestikin kutakuinkin mahdoton saada häivyteltyä tahmean meikkipohjan kanssa. Ratkaisu meikkivoiteenkanssa käytettäväksi on tietenkin mattahuulipuna tai voidemainen poskipuna.
Nyt saatuamme oikeasti hyviä luonnonkosmetiikan meikkivoiteita, olen siirtynyt takaisin meikkivoiteiden käyttäjäksi, joista kuivuuteen taipuvainen ihoni voi huomattavasti paremmin, mutta mikä on vaatinut myös minulta poskipunan korvaamisen huulipunalla.
Hassua kyllä, näistä kuvista vasta ymmärsin tarkastella silmänalusteni sävyä uudestaan ja että ne ovat alkaneet enemmänkin sinertää aiemman selkeän vihertävyyden sijaan. Vihertävyyttäkin kuitenkin löytyy etenkin silmänalusen ulkoreunalta. Uskoisin, että mikäli ihoni olisi keltapohjaisempi, olisi oikea peiteainesävy minulle haalea oranssi, mutta koska ihoni on punapohjaisempi, toimivat minulla paremmin persikkaiset ja hieman punertavat peiteainesävyt (liikkuen väriympyrässä punertavaan suuntaan ihoni tavoin).
Jo ensimmäinen huulipunakokeiluni Bohon mattahuulipunalla sävyssä 304 oli toimiva (käytössä näissä kuvissa), mutta vielä paremman lopputuloksen olen saanut jälkeenpäin Nuin vegaanisella mattahuulipunalla sävyssä Emere*, joka on tuosta Bohon punasta astetta oranssimpi. Sekoittamalla sitä suoraan oman meikkipohjani kanssa, olen saanut itselläni täydellisesti toimivan peiteaineen silmänalusille.
Boholla on valikoimissaan valmiit voidemaiset peiteaineet silmänalusille sekä keltaisena (violeteille silmänalusille) ja oranssina (sinisille silmänalusille), joiden koostumus on omiaan toimimaan meikkivoidepohjan kanssa. Ainoa persikkainen/vaaleanpunertava peiteaine hyvällä koostumuksella löytyy luonnonkosmetiikan puolelta tällä hetkellä Und Greteliltä. Synteettisen kosmetiikan puolella persikkainen peiteaine on sen sijaan jo aika peruskauraa.
- Aivan kuten tuolloin mineraalimeikkiaikoina, aloitan edelleen meikkipohjan tekemisen taittamalla poskilta liian punaisuuden pois, jotta pystyn jättämään meikkivoideen mahdollisimman kevyeksi. Tämä on erityisen tärkeää jos posket punoittavat selkeästi, sillä punaiset posket korostavat silmänalusten poikkeavaa sävyä. Käytän tällä hetkellä Avrilin kosteuttavaa primeria*, jonka päälle Bohon vihreä peiteaine on äärimmäisen helppo levittää sormien kautta (ihon lämpö auttaa peiteainetta sulamaan ihoon). Bohon peiteaine on todella pigmenttistä ja pienet sipaisut peiteainetta riittävät neutralisoimaan punaisuuden iholta.
Vasta tässä vaiheessa lähden peittämään silmänalusia, jotta tiedän mitä sävyä yritän punertavalla peiteaineellani tavoitella. Levitän silmänalusille aavistuksen meikkivoidetta ja sen sekaan piiikkiriikkise Nuin Emere-huulipunaa*, käyttämällä Uoga Uogan kaksipäistä luomivärisivellintä. Tavoite on, että peiteaineesta tulee persikkaisen sävyinen, ei varsinaisesti punainen. Tähtään siveltimellä pelkästään tummiin kohtiin - alla olevassa kuvassa havainnollistin kyseistä kohtaa pelkällä huulipunalla (älä siis jätä silmänalusia oikeasti näin punaisiksi!). Lopuksi painelen silmänalusia kevyesti lämpimällä sormella, jotta peiteaine sulaisi saumattomasti.
Toisin kuin esimerkiksi monissa Youtube-tutorialeissa ohjeistetaan, ei todellakaan kannata lähteä levittämään valtavaa määrää räikeän punaista huulipunaa meikkivoiteen alle. Tässä jos jossain päte less is more ja kevyen kuulas meikki imartelee useampaa.
Lopuksi levitän kasvoille normaalisti ohuen kerroksen meikkivoidetta. Oma suosikkini tällä hetkellä on Korennon voidemainen meikkivoide, josta kirjoitin enemmän tässä postauksessa, mutta toinen äärimmäisen hyvä on tietyisti Nuin meikkivoide.
Voilà! Kevyt ja heleä, mutta tasaisen ihosävyn takaava meikkipohja on siinä! Vastaavan lopputuloksen aikaan saaminen pelkillä ihonsävyisillä tuotteilla vaatisi huomattavasti paksumman meikin tai olisi silkka mahdottomuus. Kevyt meikki ja color correcting ovat parhaat ystävykset.
Aiotko kokeilla huulipunakikkaa?
Osallistu keskusteluun!